Het aarden van de computer belangrijk is?

Onderwerp: 

het geaard aansluiten van een computer kan hardware problemen voorkomen

Wist u dat een computer op een geaard stopcontact / wandcontactdoos dient te worden aangesloten?

In Nederlands woningen zijn geaarde stopcontacten vaak slecht vertegenwoordigd; echter het aarden van je PC is zéér belangrijk voor een goede en stabiele werking van de machine en verlengt de levensduur van uw systeem. Zonder goede aarding loop je het risico dat je computer spontaan hangt, je schokken kan krijgen of in het ergste geval zelfs je hardware beschadigt. Met alle gevolgen van dien.

Verlengdozen

Het komt regelmatig voor dat mensen geaarde verlengdozen gebruiken maar de stekker niet in een niet geaard stopcontact hebben aangesloten. Dit kan weer dezelfde problemen veroorzaken als hierboven beschreven is. Zorg ervoor dat Uw stopcontact geaard is!

Aarding via buizen van de centrale verwarming?

Als er geen stopcontact in de buurt van een pc is, dan wordt als uitwijk wel eens aarding via de buizen van de centrale verwarming of de waterleiding geopperd. Dit is ten zeerste af te raden. Onbetrouwbaar door oxidatie of voor loodgieter die werkzaamheden verricht aan uw systeem. Niet doen dus!

Er is eigenlijk maar één manier.
En dat is het aarden van een computer plus alle randapparatuur op een gestandaardiseerd randaarde stopcontact met eventueel een geaard verlengdoos.

PC Hulplijn

Go to top