100 euro boete via Ukash door Politie Eenheid Bestrijding Cybercrime virus

Politie Eenheid bestrijding Cybercrime virus blokkeert computersEen nieuw politie virus is ontdekt die opnieuw de computer blokkeert met een melding en een boete laat zien van 100 euro. De boete dient betaald te worden via Ukash of Paysafecard. Na de betaling van de boete zou de blokkering van de computer worden opgeheven staat onderaan de tekst vermeld. Hoewel de opmaak en het politie logo er mooi opgemaakt uit ziet, waardoor deze melding een schrikreactie kan veroorzaken, valt het ook op dat een dik gedrukte tekst in het duits geschreven is. "Ihr Computer Wurde Gesperrt!"

Dit virus is van dezelfde makers als van de andere bekende varianten die in de afgelopen maanden verschenen zijn: Het BUMA STEMRA virus, het Politie Nederland Cybercriminaliteit, het KLPD virus en het Blokkade wegens schending Nederlands recht.

Politie Eenheid Voor De Bestrijding Cybercrime

Op het beeldscherm is dan o.a. het volgende te lezen: "Uw computer is geblokkeerd omwille van de vastgestelde cyberactiviteiten. De geldboete bedraagt 100 euro. De betaling dient binnen 48 uur na de ingebrekestelling geschieden. Als de geldboete niet rechttijdig betaald is, zult u naar aanleiding van deze feiten strafrechtelijk vervolgd worden

Ukash en Paysafe

Er wordt gesommeerd om binnen 48 uur een betaling te doen via de o.a Ukash en Paysafecard welke bij diverse tankstations en winkelketens ( HEMA ,KijkShop, Primera) kunnen worden aangeschaft. Betaling levert overigens niets op. Het virus en de melding blijven aanwezig na het opstarten van de computer en deze is nog steeds geblokkeerd.

Wat doet het virus:

Als het virus zich genesteld heeft op de computer dan zie je telkens onderstaand bericht op je bureaublad verschijnen. Windows zelf kan dan amper of niet meer worden gebruikt. Vaak lukt het nog wel om de PC in veilige modus te laten starten. Echter het kan ook zijn dat de computer na de infectie niet meer opstart en blijft hangen in het opstartproces. Zie hier een voorbeeld van de melding die verschijnt:

Politie Cybercrime virus

Verwijderen van dit virus "Politie Eenheid Voor De Bestrijding Cybercrime"

Het verwijderen dit virus kan lastig zijn. PC Hulplijn heeft inmmiddels verschillende manieren gevonden om het weer weg te krijgen, afhankelijk van de huidige situatie van de computer. Maar tot nu toe zijn wij prima in staat het virus te verwijderen en de computer weer in orde te krijgen zonder verlies van gegevens of programma's!

PC Hulplijn

Go to top