Browser geblokkeerd door Politie Nederland

Cybercriminelen die zich bezig houden met de bekende Politie Virus ransomware varianten, hebben een nieuw trucje ingebakken voor computers waarbij het niet lukt om het politie virus te injecteren. In plaats daarvan wordt getracht de internet browser te injecteren met een vaste pagina, waarbij de browser onbruikbaar wordt. Alle browsers (Internet Explorer, Chrome, Firefox, maar ook Safari op de MAC) kunnen worden vergrendeld door dit virus.

Het politie-virus is, zoals de naam al aangeeft, een virus wat zich voordoet als politie bericht. Indien het een opening naar uw computer vindt, zal het een aantal wijzigingen op de computer aanbrengen. De volgende keer dat je de computer weer start, zal de browser geblokkeerd zijn, en zie je telkens een vervalste melding uit naam van Politie Nederland. In deze melding staat vaak dat er via de computer illegale handelingen verricht zijn, of dat er strafbaar materiaal op de computer staat. Een aantal voorbeelden van deze beweringen zijn bezit van kinderporno, Zoöfilie, illegale software of staatsgeheimen. Ook kan het virus beweren dat je fraude probeert te plegen, spam verzend, of andere strafbare handelingen uitvoert. Er wordt met dreigende taal gesommeerd om een boete te betalen waar maar beperkte tijd voor is. Met straffe van totale blokkade van de computer en uitlevering.

Uw browser is geblokkeerd

Politie nederland blokkeert de browser

 

Betaling via Ukash Of Paysafecard

Ransomware eist vaak dat gebruikers betalen via Ukash en Paysafecard, aangezien deze betaalmethodes moeilijk te traceren zijn, en vaak wordt de blokkering na betaling niet eens opgeheven.

Computerhulp nodig? PC Hulplijn lost het op!

Problemen zoals deze zijn vaak een grote bron van frustratie en ellende bij gebruikers; wij van PC hulplijn helpen u graag verder met uw problemen.

PC Hulplijn

Go to top