Spyware

 

Direct Computerhulp nodig?
Bel 0900 555 55 33 (90cpm)

Spyware (ook wel Adware of Malware genoemd) is de laatste 2/3 jaar meer en meer een probleem aan het worden. Op dit moment hebben pc gebruikers in het algemeen meer last van Spyware dan van virussen. Spyware zit vaak verstopt in "gratis" software, de makers van deze software verdienen dan toch aan hun programma door er spyware namens een bedrijf erin te verwerken. Let dus goed op wat u download en lees aandachtig de vragen tijdens de installatie.

Toch komt het maar al te vaak voor dat ongemerkt toch spyware is binnengedrongen. Vaak is het verwijderen dan een lastige klus en lukt het ook lang niet altijd met de beschikbare spyware scanners. Adware kenmerkt zich door (gerichte) advertenties in zogenaamde Pop-up windows te laten zien. Ook de persoonlijk startpagina van uw webbrowser worden maar al te graag weggekaapt.

Waar dient u op te letten om Spyware te voorkomen:

 

  • Let goed op bij het installeren van gratis software.
  • Vertrouw niets wat zichzelf aanbiedt via het internet.
  • Als vanzelf een scherm verschijnt, klik dan bij twijfel altijd op het kruisje rechtsboven in het scherm. Nee is soms ook wel eens ja en de spyware wordt dan alsnog geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat de beveiligingsinstellingen van uw browser goed staan.
  • Installeer een spyware scanner die altijd aanstaat en dus beschermt.
  • Zorg voor een up to date systeem en zorg voor een pop-up blocker.

 


PC Hulplijn volgt de ontwikkelingen op spyware gebied nauwlettend. Dit is nodig omdat er voortdurend nieuwe varianten opduiken of dat bestaande spyware gewijzigd wordt. Zo kunnen we efficiënt en adequaat hulp te bieden bij gedupeerden. Tijdens het verwijderen vertellen we naar wens ook meteen de oorzaak en waar de persoon voortaan op moet letten om herhaling te voorkomen.

 

Het door PC Hulplijn laten verwijderen van Spyware via “hulp op afstand” duurt gemiddeld tussen 15 en 30 minuten. Dit is mede afhankelijk van de ernst van de situatie en de snelheid van de internetverbinding op dat moment.

Bel naar 0900-5555533 om uw pc op te schonen en u te informeren hoe u in de toekomst spyware kan voorkomen.

 
 

 

Direct Computerhulp nodig?
Bel 0900 555 55 33 (90cpm)

Bel naar 0900 555 55 33 (90cpm) en u wordt direct geholpen door één van onze getrainde computer-specialisten.
Liever een vast tarief? Voor 29 euro lossen wij uw probleem op. Kies voor onze vaste prijs oplossing van 29 euro!

Met 100% Niet goed Geld terug Garantie!

PC Hulplijn

Go to top