Mailserver van Planet geblokkeerd vanwege verzenden SPAM mailtjes

 

Direct Computerhulp nodig?
Bel 0900 555 55 33 (90cpm)

De e-mail van een onbekend aantal klanten van Planet Internet is geblokkeerd, omdat de server die zij gebruiken op een zwarte lijst staat vanwege de verzending van spam. De server is beland op de gezaghebbende zwarte lijst SORBS, die wereldwijd door veel internetproviders en bedrijven wordt gebruikt om ongewenste e-mail te blokkeren. Op de lijst worden mailservers geplaatst, die zijn gebruikt voor de verspreiding van spam.

PC Hulplijn ondervindt dit probleem met name bij klanten die vanuit het buitenland werken en via de mailserver van planet mailen.

Volgens een woordvoerster van Planets moederbedrijf KPN heeft "een kleine groep van alle Planet Internetklanten nu problemen met het versturen van mail naar een aantal buitenlandse ISP's die de SORBS-blacklist gebruiken". Ze wijt de blokkade aan misbruik van de betreffende mailserver door Nigeriaanse spammers.

KPN zegt hard aan een oplossing te werken. Het bedrijf waarschuwt niettemin dat het ook in de toekomst kan gebeuren dat mailservers op een zwarte lijst terechtkomen. "Het blijft een kat-en-muisspel tussen de spammers en de ISP's." Bron: www.nu.nl

 

 

Direct Computerhulp nodig?
Bel 0900 555 55 33 (90cpm)

Bel naar 0900 555 55 33 (90cpm) en u wordt direct geholpen door één van onze getrainde computer-specialisten.
Liever een vast tarief? Voor 29 euro lossen wij uw probleem op. Kies voor onze vaste prijs oplossing van 29 euro!

Met 100% Niet goed Geld terug Garantie!

PC Hulplijn Nieuwsbrief

PC Hulplijn houdt u graag en gratis op de hoogte van nieuwtjes, problemen, cybergevaren en oplossingen van het moment.

Schrijf me in

Go to top