1 op de 5 zakelijke computers thuis wordt door kind prive gebruikt.

1 op de 5 zakelijke ondernemers computers wordt door kind prive gebruikt.Stichting OndernemersPc heeft een enquete laten doen via MSN en daaruit blijkt dat 1 op de 5 zelfstandige ondernemers zijn of haar kind op de zakelijke PC haar gang laat gaan. Het exacte percentage is 20,7 %. Dit kan leiden tot ernstige schade aan de PC of zelfs tot verliezen van bestanden die van cruciaal belang zijn voor het bedrijf.
Ook blijkt namelijk dat het bij 1 op de 6 mis gaat, en dat is ruim 15 procent. Een ouder heeft lang niet altijd zicht op wat zijn of haar kind doet op de computer.  

Gevaarlijke factor

Kinderen hebben ook de neiging om dingen die gratis en automatisch aangeboden worden op internet te downloaden. Dit is een van de manieren om virussen naar binnen te halen. Een virus kan zeer gevaarlijk zijn, omdat er tegenwoordig diverse malafide praktijken gaande zijn in de vorm van nep programma´s.

Deze nep programma´s zijn in staat om bijvoorbeeld (persoonlijke) bestanden onbruikbaar maken met een wachtwoord, te verminken, of zelfs te verwijderen. Een voor Nederland redelijke nieuwe vorm van oplichting heet Ransomware waarbij bestanden worden versleuteld die alleen tegen betaling weer ongedaan gemaakt kunnen worden. PC Hulplijn heeft de laatste maanden gezien dat dit soort Ransomware oplichting toeneemt en heeft helaas ook mensen moeten teleurstellen met de bestanden die niet meer te redden zijn, ook omdat er geen back-up aanwezig is!

Voorkomen is beter dan genezen

Om te voorkomen dat bestanden niet meer te benaderen of te vinden zijn is het dus van essentieel belang dat er regelmatig een back-up van de computer gemaakt wordt. Voor een backupplan of advies hierin kunt u altijd PC Hulplijn bellen. Wij kunnen voor u een (automatische) back-up methodiek instellen en ook preventief onderhoud aan de PC plegen. Ook is het mogelijk om het e.a. te voorkomen door een account voor een kind zo in te stellen dat deze niet alle rechten meer heeft.

Bel ons voor een onderhoudsbeurt en/of backupplan, voorkomen is ook hierin beter dan genezen!

Service en periodiek onderhoud

Nog verstandiger is het om een (bedrijfs)computer regelmatig te laten onderhouden. PC Hulplijn biedt mogelijkheden tot een servicecontract waarbij regelmatig, op afstand, onderhoud en service wordt gedaan aan uw computer. Heeft u toch een storing dan kunt u ons bellen op een normaal regionaal nummer in plaats van het betaalde 0900-servicenummer. Deze service is beschikbaar vanaf € 19,50 per maand. Klik hier voor meer informatie.

 

Bron: Stichting OndernemersPC

PC Hulplijn

Go to top