Browsers

Onderwerp: 

Een (web)browser is een programma om websites mee te bekijken. Met een browser kunt u bladeren (ook wel surfen) door de webpagina's van internet. De meest gebruikte en bekendste browsers op dit moment zijn Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox.

Het internet telt inmiddels al ruim 10 miljard pagina's! Iedereen kan in principe een eigen pagina publiceren op internet. Ook hier liggen de gevaren op de loer en dient een browser veilig maar ook beveiligd te zijn.

Internet Explorer is de meest gebruikte browser, deze zit namelijk standaard in elk windows besturingssysteem. Internet Explorer is ook het meest toegankelijk en staat heel veel toe. Hierdoor is praktisch elke website benaderbaar is en extra benodigde functionaliteit kan makkelijk worden geinstalleerd via de active-x technologie (de bekende gele informatiebalk). Internet Explorer wordt om die reden dan ook regelmatig als niet veilig beschouwd en doordat versie 7 zeer lang uitbleef, zijn flink wat gebruikers overgestapt op andere browsers.

Een nadeel van de alternatieve browsers is dat, vanwege de strengere beveiliging, sommige functies op bepaalde websites niet werken. Telebankieren is hiervan een bekend voorbeeld.
Wel kunt u meerdere browsers tegelijk gebruiken! Zo kan dit probleem eenvoudig omzeild worden.

Overzicht bekende browsers:

Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Safari

 

PC Hulplijn

Go to top