Einde support en ondersteuning van Windows XP

De officiële ondersteuning voor Windows XP, nog altijd het meest gebruikte besturingssysteem van Microsoft, is eindelijk ten einde gekomen. Windows XP is het populairste besturingssysteem van Microsoft geweest, met een schatting van ruim één miljard verkochte kopieën. Microsoft wil zich echter gaan richten op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, en heeft daarom besloten de ondersteuning voor het systeem te beëindigen.
 

Geen updates meer, dus telkens meer risico's bij gebruik

Hoewel het systeem nog steeds te gebruiken is, staat Microsoft niet langer in voor de prestaties en veiligheid van het systeem. Nu er voor Windows XP geen beveiligingsupdates worden gemaakt, zal het steeds onveiliger worden het systeem te blijven gebruiken, en kunnen schadelijke bestanden steeds makkelijker uw computer infecteren.

Indien uw computer sterk genoeg is, kunt u ook overstappen naar een nieuw besturingssysteem, zoals Windows 7 of 8. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat niet alle programma’s van XP ook op latere systemen werken. Ondersteuning voor heel het Office 2003 pakket is ingetrokken, en Outlook Express werkt niet op Windows 8. Ook zal de werking van het (gekochte) beveiligingsprogramma bekeken moeten worden.

Microsoft stopt met Windows XP

 

 

 

 


 
PC Hulplijn helpt en adviseert u graag!

PC Hulplijn helpt u graag met het overstappen naar een nieuw systeem, en mocht u voor een nieuwe computer kiezen, dan helpen wij u graag met het overzetten van uw bestanden en programma's. Bijvoorbeeld met het overzetten en instellen van uw e-mails en account.

Wij bieden onze gebruikers voor een vast bedrag per maand meerdere services aan, waaronder een eenvoudig in te stellen online back-up, preventief onderhoud, hulp op afstand en het verwijderen van schadelijke bestanden. Wilt u direct geholpen worden? Dan kunt u ons bellen op 0900 555 55 33 (90cpm).

 

PC Hulplijn

Go to top