Importeren in Outlook 2016 voor MAC

Outlook 2016 voor de MAC

Met het office 365 abonnement kan je op al je apparaten de populaire programma’s van Microsoft installeren. Windows, MAC OSX, iOS en Android worden ondersteund. Met de online opslagmogelijkheid als een Google Drive, OneDrive of iCloud is het prima mogelijk om bestanden op een centrale plek te bewaren en in te zien of te bewerken.
Word, Excel en PowerPoint zijn zeer prettige programma’s om mee te werken op een tablet of zelfs smartphone. De installatie is vrij simpel en is geen ICT kennis voor nodig. Om outlook naar wens werkend te krijgen is wel wat specifieke kennis nodig; bijvoorbeeld om een mail account in te stellen. Daarbij gebruiken de meeste al een mail programma zoals Apple Mail, een agenda en contactpersonen. Dus valt er nog wat te importeren, zou je denken.

Mail, contacten en agenda afspraken importeren in Outlook

Outlook 2016 is de laatste versie van meest gebruikte mailprogramma. Outlook is met name populair vanwege de samenvoeging van mail, contactpersonen en agenda. Jammer genoeg laat Microsoft wat steken vallen met Outlook op de MAC. Je mag toch verwachten dat je als gebruiker de mogelijkheid geboden wordt om over te stappen op dit uitgebreide mailprogramma. Juist de importmogelijkheden zijn (op dit moment) zeer karig te noemen:

Importeren vanuit Apple Mail

Zo is het niet mogelijk om de mails vanuit het standaard programma Apple mail te importeren. De enige goede werkbare oplossing is ervoor te zorgen dat de mail wordt gesynchroniseerd via IMAP zodat deze account in outlook kan worden toegevoegd.

Contacten importeren in Outlook 2016

De contacten kunnen vanuit de MAC app niet worden geïmporteerd, wel kunnen deze met een omweg worden toegevoegd aan de contacten lijst van outlook: Maak een map "Contactpersonen" aan op het bureaublad. Sleep alle contacten naar deze map op het bureaublad. De contacten worden allemaal afzonderlijk opgeslagen als een “.vcf”.
Deze losse contacten kunnen hierna worden gesleept in de contactenlijst in outlook 2016.

Agenda afspraken importeren in Outlook 2016

Gemaakte afspraken, die in de standaard Agenda app staan, kunnen worden geïmporteerd in outlook 2016. Maar je zal zelf een export moeten maken vanuit de Agenda app. Dit wordt een ‘.ICS’ bestand. Sleep dit .isc bestand in de agenda binnen outlook en het importproces wordt gestart. Het valt op dat dit proces lang duurt en ogenschijnlijk niet lijkt te werken maar heb geduld. Zolang het regenboogje ronddraait is de import bezig. Een geluid laat weten dat de import klaar is, na enkele ogenblikken zijn de afspraken zichtbaar.
Ondersteuning op het gebied van het protocol -iCal- om te importeren of mee te synchroniseren is (nog) niet beschikbaar.

Hulp op advies nodig? Bel PC Hulplijn

Wij helpen graag met de overstap naar outlook 2016 en/of Office 365 in zijn geheel. 

PC Hulplijn

Go to top