CJIB openstaande boete verkeersvoorschrift

boete vordering verkeersvoorschrift cjib

Een nieuwe Phishing mail is in de omloop waarin de lezer wordt herinnerd aan een openstaande boete. De boete bedraagt € 103,50. De mail ziet er in eerste instantie betrouwbaar uit. Hopelijk ziet de ontvanger de vorm van betaling als verdacht, want hij/zij wordt gestuurd naar een website (www.3vcard.nl) waar je middels betaling een code ontvangt. Ook al is 3vcard.nl geen malafide site, een overheidsinstantie zal hier nooit gebruik van maken om bedragen/boetes te innen. De uiteindelijke website waar de verkregen code moet worden ingevuld is wel duidelijk verdacht en dat laten we via een screenshot duidelijk zien. In dit geval is de betaalpagina http://api.x.co/cjibur 

 

openstaande boete cjib

Phishing mail herkennen

Het is belangrijk om vooral niet op de link te klikken, want de internetpagina waar je heen wordt geleid kan virussen bevatten die automatisch in de browser en dus op de computer kan worden geïnjecteerd. Een dergelijke link beoordelen, zonder er op te klikken, kan door simpelweg met de muis over de link te zweven zonder op een knop te drukken. Op een touchscreen kan de URL worden gekopieerd en geplakt door de URL vast te houden met de vinger i.p.v. er op te tikken.

Kijk naar de afzender. In dit geval is dat verkeersvoorschrift@cjib.nl wat op zich een correct mailadres kan zijn. Echter we zien vaak nietszeggende mailadressen. Lees de tekst goed door en besef ook dat banken en overheidsinstellingen nooit via mail een betaling eisen of om persoonlijke gegevens zullen vragen.

PC Hulplijn

Go to top