KPN factuur Internetdiensten bevat CTB-Locker virus

uit naam van KPN wordt een virus verspreidt in mail bijlage

Het beruchte CTB-Locker virus wordt sinds deze week verspreid in een nep mail uit naam van KPN. Vermomd als een bericht over de maandelijkse facturatie van de internetdiensten, wordt de lezer aangespoord om de bijlage te openen. De mail lijkt in eerste instantie zeer plausibel. Als de beveiliging op de computer de bijlage niet heeft opgemerkt als virus, dan is het zeer lastig om te beseffen dat deze email afkomstig is van cybercriminelen. Wanneer de bijlage wordt aangeklikt zal het CTB-Locker virus alle bestanden op de computer en in het netwerk versleutelen zodat deze niet meer te openen en te gebruiken zijn. De gevolgen hiervan kan een ware ramp zijn. We merken de laatste maanden op dat de focus van deze cybercriminelen ligt op bedrijven.

Uw factuur Internetdiensten

Het bericht is bijna niet van echt te onderscheiden. De mail met het CTB-Locker virus ziet er als volgt uit:

 

KPN

Geachte heer,

In de bijlage ontvangt u de factuur van uw KPN Internetdiensten.

Bedrag en specificaties

Deze maand is uw factuur in totaal € 365,41. De specificaties van de factuur vindt u in de bijlage.

Overzicht van al uw facturen in MijnKPN

Wilt u een overzicht van al uw facturen of uw persoonlijke instellingen bekijken? Klik dan hier om naar MijnKPN te gaan. Dit is uw persoonlijke en beveiligde KPN omgeving.

Uitleg van uw factuur

Klik hier voor uitleg over uw factuur.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen over uw factuur en de betaling ervan, kijk dan op kpn.com/factuur. Hier vindt u informatie over veelgestelde vragen zoals: de opbouw van de factuur, de betalingsmogelijkheden, de factuur online bekijken en hoe u wijzigingen doorgeeft.

Met vriendelijke groet,

Bob Mols
Directeur Klantenservice
N.B. dit is een automatisch verzonden e-mail, het is niet mogelijk deze e-mail te beantwoorden.

Kent u KPN Compleet al? Hoe meer u combineert, hoe meer voordelen u krijgt. Kijk voor meer informatie op kpn.com/krijgmeer

 

CTB-Locker virus verwijderen? Bel direct onze helpdesk!

Onze Virus Experts verwijderen dagelijks dit vervelende virus. Ook zijn er een paar mogelijkheden om de verminkte bestanden te redden, maar helaas is dat geen garantie. Wel zijn we bekend met de laatste ontwikkelingen.

PC Hulplijn

Go to top