Politievirus / KLPD virus

Ransomware zoals het politievirus maakt vele slachtoffersHet PolitieVirus en het KLPD virus vallen onder de noemer Ransomware. Ransomware is een chantagemethode via internet door middel van malware. Letterlijk vertaald betekent ransom losgeld. Het politievirus is een programma dat een computer of een computerbestand 'gijzelt' en vervolgens geld eist om de computer te 'deblokkeren'. Dus na een betaling van de "boete" kan je de computer weer normaal gebruiken. Dit is echter in de meeste gevallen niet zo. Na de betaling en na een herstart blijft het virus actief en is de blokkade dus nog steeds van kracht. Het verwijderen van dit virus is de enige manier om de blokkade op te heffen en weer toegang te krijgen tot je systeem.

Politievirus / KLPD verwijderen? PC Hulplijn lost het op!

De 7 zekerheden bij ICT Waarborg


​PC Hulplijn verwijdert dagelijks het Politie / KLPD Virus bij gedupeerden. Dit doen we snel en op afstand, zodat u direct daarna weer normaal gebruik kunt maken van uw computer of apparaat. Bel direct 0900 555 55 33 (90cpm) voor hulp!
Liever een vaste prijs? Virus verwijderen doen we voor € 29. Alle diensten met 100% No cure No pay!
 Toename Computer Blokkades

Het politie virus blokkeert je PC en eist betaling van boete via Ukash of Paysafecard Ransomware is dit jaar wereldwijd zo explosief toegenomen dat de werkelijke omvang nog nauwelijks te bevatten is. In Nederland zijn de Politie, KLPD en Buma Stemra virus meldingen zeer bekend en heeft vele slachtoffers gemaakt. Uit naam van deze instellingen, waarin telkens wordt gemeld dat de wet op verschillende fronten is overtreden, wordt getracht het slachtoffer zo bang te krijgen dat er direct betaald wordt. Nog steeds zijn de makers bezig om nieuwe lekken te vinden en ook de blokkade meldingen wijzigen regelmatig.

Ukash en Paysafecard

Ukash is een betaalmiddel wat gebruikt wordt door de makers van het Politie Viruspaysafecard is een betaalmiddel wat gebruikt wordt door de makers van het Politie Virus

Ukash en Paysafecard zijn bekende betalingsorganen waar veelal gebruik van wordt gemaakt om de 'boete' innen. Omdat je via deze bedrijven wereldwijd kan betalen is het voor de makers van deze ransomware een zeer handig middel om eenvoudig de 'boetes' te innen. Beide organisaties zijn bewust van het misbruik via deze betalingsmethodieken, echter is het ons nog niet bekend of deze betaal transacties ongedaan gemaakt kunnen worden.

Voorkomen van Ransomware / PolitieVirus

Beveiligingsprogramma's zijn eigenlijk nauwelijks in staat om dit soort virussen te voorkomen.
Het is zeer belangrijk om op de volgende zaken te letten:

  • PDF readers, Adobe Flash en Java cliënt zijn de belangrijkste onderdelen die het meest kwetsbaar zijn. Ons advies is om Java cliënt niet te gebruiken en dus te verwijderen. Of om deze onderdelen met grote regelmaat te updaten naar de laatste versie.
  • Zorg voor een up-to-date systeem en installeer met regelmaat de laatste updates.
  • Ook de browser zelf dient zo vaak mogelijk to worden geüpdate.
  • Klik niet zo maar op bijlages of internetlinks in e-mails van niet bekende adressen.

 

PC Hulplijn

Go to top