Firewall informatie

Onderwerp: 

Een firewall is naast een goede virus- en spyware scanner een noodzakelijk middel om te computer compleet te beveiligen. Een firewall controleert al het internetverkeer en zorgt er voor dat er niemand ongewenst binnen kan komen. Een goede firewall is een essentieel middel en kan al heel wat narigheden voorkomen. Echter buitengewoon belangrijk is dat de gebruiker de werking van de firewall begrijpt, anders kunnen er alsnog kwaadaardige programma's toegang krijgen tot uw netwerk of machine, met alle gevolgen van dien.

Firewall tips:

  • Beantwoord, als een programma toestemming wil voor internettoegang, nooit vragen met ja als u het niet zeker weet. Geef dan liever geen toestemming en ondervindt wat dan niet meer lukt.
  • De firewall van Windows XP, biedt wel goede bescherming van buitenaf, echter niet van binnenuit. Zorg dus voor een goed werkende firewall, zoals bijvoorbeeld ZoneAlarm.
  • Controleer regelmatig de lijst met behandelde software op verkeerde programma's

 


PC Hulplijn legt de werking van een firewall graag uit en kan de aanwezige firewall op uw computer controleren op goede werking en fouten. Het controleren van een firewall zal zo'n 15 minuten in beslag nemen.

Bel voor advies om uw computer dicht te timmeren met een gedegen firewall ons servicenummer: 0900 555 55 33.

 

PC Hulplijn

Go to top