vista

Updates voor Vista, maar Service Pack 1 wordt 2008

Service Pack 1, waar veel Vista gebruikers, maar ook veel "nog niet"-Vista gebruikers op zitten te wachten, zal pas in 2008 worden verspreidt. Een groot aantal particulieren maar met name bedrijven wachten bewust op deze Service Pack omdat dan de eerste kinderziektes uit dit nieuwe systeem zijn. Wel heeft Microsoft onlangs een viertal updates uitgebracht voor windows Vista, welke de compatibiliteit, stabiliteit en de (opstart)snelheid moet verbeteren. Zo zijn er o.a. problemen opgelost met de draadloze verbindingen, maar ook moet de batterij van laptops het langer kunnen uithouden.

Onjuiste “piraterij” meldingen door Microsoft probleem.

​Onjuiste “piraterij” meldingen op XP en VISTA door Microsoft probleem.

Door een tijdelijk probleem tijdens het valideren van XP en VISTA computers hebben talloze gebruikers de mededeling gekregen dat hun pc een gekopieerde versie ( niet legaal ) bevatte.

Inmiddels heeft Microsoft de server problemen opgelost en wordt er geadviseerd om opnieuw de validatie te starten na een herstart van de computer.
Met name Windows VISTA gebruikers ondervonden visuele problemen omdat VISTA bepaalde onderdelen uitschakelt als de pc niet gevalideerd is.

Zonealarm beschikbaar voor windows Vista

De populaire firewall Zonealarm van Check Point is eindelijk in een Vista-versie uitgekomen. Naast de bekende gratis firewall is ook een completere beveiliging, genaamd ZoneAlarm Internet Security Suite 7.1 voor Vista, uitgebracht.

De ontwikkeling van de nieuwe versies voor Vista duurde langer dan verwacht vanwege de kernelbescherming (PatchGuard) die in het nieuwe vista besturingssysteem actief is. Microsoft gaf na flinke kritiek van diverse softwareproducenten eind vorig jaar pas toegang tot de kern van Vista.

PC Hulplijn

Go to top