(opstart) problemen na installeren van windows updates

opstart problemen na Windows UpdateDe laatste 2 weken is PC Hulplijn meerdere malen gebeld met de melding dat de computer niet meer opstart na het installeren van een windows update. Dit betreft allen windows XP machines. Omdat niet bekend is welke update dit probleem veroorzaakt, hopen we via deze weg nog tijdig mensen hierop te attenderen en met name van te voren backups te maken van uw belangrijke bestanden. Daarnaast is er in de eerste week van April is er een beveiligingsupdate uitgebracht die op sommige systemen een probleem / foutmelding teweeg brengt. Het betreft Beveiligings update KB925902.

Een inmiddels bekende foutmelding is het volgende bericht na het starten van het systeem:

RTHDCPL.EXE - ongeldige verplaatsing systeem DLL-bestand. systeem-bestand user32.DLL is verplaatst in het geheugen. De toepassing zal niet goed werken, de verplaatsing was nodig omdat DLL bestand C:\windows\system32\HHCtrl.OCX een adresbereik in beslag nam dat was gereserveerd voor systeem DLL-bestanden van windows. neem contact op met leverancier van DLL bestand voor een nieuwe versie.

Voor deze foutmelding is inmiddels weer een update beschikbaar welke u hier kunt downloaden. Deze update (KB935448) komt inmiddels ook binnen via de automatische updates.

Mocht u computer echter problemen ondervinden die recentelijk zijn ontstaan, maar u weet niet of dit is ontstaan na een update, dan controleren we dat graag middels hulp op afstand. U kunt ons hiervoor bereiken op het servicenummer: 0900-5555533.

PC Hulplijn

Go to top