Pas op voor nep filmpjes via Facebook

De laatste weken verschijnen er telkens meer filmpjes via facebook waarbij er na doorklikken een trojan virus word geactiveerd op de computer. Een recent voorbeeld is een 'exclusief' nep filmpje van Michael Schumacher waarin zijn ski ongeluk te zien zou zijn. Om het filmpje te kunnen bekijken dien je eerst het filmpje te delen met je vrienden. Het virus kan zich dus zo gemakkelijk verspreiden. Na het delen zou het filmpje bekeken kunnen worden, echter wordt er via je browser een download gestart waarmee een trojan virus wordt geactiveerd.

Nep filmpje van het ski ongeluk Schumacher

Hoe kan ik dit virus voorkomen?

Allereerst, filmpjes die je eerst moet delen voordat je het kan bekijken zijn op zijn minst al verdacht te noemen. Wees er ook bewust van dat je met het delen ervoor zorgt dat het virus razendsnel om zich heen grijpt. Via facebook bestaat al lang de mogelijkheid om filmpjes te bekijken. Hiervoor hoeft er dus niets extra geinstalleerd te worden. Het downloaden van een extra media player is daarom niet nodig.

deze webplayer is een trojan virus

Ik heb toch de download van deze player gestart, wat nu?

Dan heb je mogelijk een virus op je computer wat een serieus gevaar is. Een virusscan starten is de eerste optie. Echter we zien vaak genoeg dat de huidige virussen makkelijk de beveiliging op de computer omzeilen. Het stelen van belangrijke gegevens is wat nu het vaakst voorkomt. Met alle gevolgen van dien.

PC Hulplijn lost het op!

PC hulplijn kan de computer op afstand controleren op besmettingen en indien noodzakelijk de computer weer virusvrij maken. Bel naar 0900-5555533 (90cpm) en we helpen u op afstand van het probleem af. Of neem een onderhoud en support abonnement en profiteer van computerhulp en service voor een vast tarief. Klik hier voor meer informatie.
 

PC Hulplijn

Go to top