SABAM virus vergendelt computer

Sabam Virus blokkeert windows computersEen nep email of een vooraf geinfecteerde website, met daarin een boete van 50 euro van de Belgische auteursrechtenorganisatie SABAM, kan een vervelend virus op de computer activeren. Het SABAM virus is in verschillende talen voor bijna elk land wel gemaakt en nu is er ook een nederlandstalige versie van gesignaleerd. Andere namen in andere talen zijn o.a.: PRS for Music(Engeland), GEMA (Duitsland), AKM (Oostenrijk). Een gelijksoortige variant in nederland is op dit moment ook het BUMA STEMRA virus.

Hoe komt dit virus binnen:

Op 2 manieren: Via een email of een geinfecteerde website. In een nep email wordt je gewaarschuwd dat er illegaal gedownloade muziek op de computer is aangetroffen. Het virus die zich vanaf een website op de computer laat injecteren komt voor zover we weten door een lek in java software. Het virus dat via email binnenkomt zit in een bijlage of een internetlink. Als je de link in het email bericht aanklikt, dan kan er een virus worden geinstalleerd op de computer. Dit door bovengenoemd java probleem. De inhoud van de mail is ongeveer als volgt: De inhoud van de mail is ongeveer als volgt: "Illegaal gedownloade muziekstukken "door piraterij verkregen" zijn gelegen op de computer. Met het downloaden de liedjes zijn gekopieerd, zodat kan ook een strafbaar feit onder artikel 106 van de Auteurswet... De SABAM wordt gelegitImeerd door de wet en is in nauw contact met de wetgevers en de politie."

Wat doet het virus:

Als het virus zich genesteld heeft op de computer dan zie je telkens onderstaand bericht op je bureaublad verschijnen. Windows zelf kan dan amper of niet meer worden gebruikt. Vaak lukt het nog wel om de PC in veilige modus te laten starten. Echter het kan ook zijn dat de computer na de infectie niet meer opstart en blijft hangen in het opstartproces. Zie hier een voorbeeld van de SABAM melding:

 Uw computer is vergrendeld melding

Verwijderen van het SABAM virus

Het verwijderen van het SABAM virus kan lastig zijn. PC Hulplijn heeft inmmiddels verschillende manieren gevonden om het weer weg te krijgen, afhankelijk van de huidige situatie van de computer. Voor hulp bij het verwijderen van het SABAM virus op je computer, kan je bellen naar 0900-5555533. Via hulp op afstand wordt je systeem weer opgeschoond. De gemiddelde tijdsduur voor het verwijderen van dit virus is 10 - 30 minuten. Afhankelijk van de situatie in deze.

Of neem een onderhoud en support abonnement en profiteer van computerhulp en service voor een vast tarief. Klik hier voor meer informatie.

PC Hulplijn

Go to top