Update SPAM - ongewenste email

Onderwerp: 

Op dit moment wemelt het weer van de SPAM mail. Vele zijn lokkertjes waar op een link moet worden geklikt of er dient een bijlage te worden geopend. De kans is dan zeer groot dat een virus of nep-beveiliging zich nestelt op de pc. Deze virussen versturen dan vanaf het geinfecteerde systeem weer SPAM mail door naar andere gebruikers. Het aantal virus meldingen en malafide beveiligings software is dan ook zeer groot. PC Hulplijn heeft het er zeer druk mee.

Mensen die de mail lezen en klikken op zo'n link of bijlage, lopen in principe direct kans om een dergelijk probleem op de pc te krijgen. Het verwijderen is lastig maar wel te doen, het is echter zeer afhankelijk van de huidige status van de computer m.b.t. de noodzakelijk windows updates. Zorg dus dat uw pc up to date is! Dit voorkomt niet het binnenhalen van een virus, maar kan wel bijdragen aan het makkelijker verwijderen van het virus.

Enkele voorbeelden van SPAM mail met een directe kans op bovengenoemde problemen:

  • Anti virus XP 2008:

Deze nep beveiliging stuurt berichten uit naam van Microsoft en MSN en meldt een gratis update voor Windows XP en VISTA. Indien er op geklikt wordt dan nestelt dit programma zich op de pc en waaschuwt met valse virus meldingen. Er dient echter eerst betaald te worden voordat de zogenaamde virussen weggehaald worden.

Het onderwerp is RE: ® Official Update 2008!
De email begint met [url=http://certifiedbug.com/blog/2008/08/27/infector-spam-free-update-windows-xpvista/][color=#066]Free Update Windows XP,Vista[/url]
Klik op de link voor een voorbeeld mail.

  • Greetingcard.org:

De organisatie is wel ok, maar als u kijkt naar de afzender dan ziet u dat deze niet afkomstig is van Greetingcard.org.

Het onderwerp is: [url=http://www.greetingcard.org/ecard_scams.html#example] You've received a greeting ecard[/url]
Klik op de link voor een voorbeeld mail.

  • 123greetings.com:

Ook deze website is ok, kijk ook hier naar de afzender van de mail:

Het onderwerp is:[url=http://www.123greetings.com/help/FAQ0186.html] You have received an eCard[/url]
Klik op de link voor een voorbeeld.

  • FrontierAirlines.com:

Deze vluchtmaatschappij bestaat, echter worden er nep boekings bevestigingen rondgestuurd.

Het onderwerp ziet er als volgt uit:
[url=http://www.frontierairlines.com/frontier/plan-book/travel-info.do]Your Online Flight Ticket N 67518[/url]
Klik op de link voor een statement van FrontierAirlines.

  • VISA & MasterCard

Uit naam van deze bekende bedrijven worden zogenaamde rapporten toegestuurd in een report.zip bestand.

Het onderwerp is: [url=http://www.mastercard.com/nl/personal/nl/education/Reageer.html]Credit card transaction report[/url]
Klik op de link voor een waarschuwing van Mastercard, of [url=http://www.visaeurope.com/personal/makingthemost/safetyfirst/fraudemailsandwebsites.jsp?src=home_page]hier[/url] van Visa.

Bent u toch de dupe van een dergelijk virus of malafide beveiliging (Deze nep-beveiliging vraagt overigens direct om geld vraagt om de zogenaamde gevonden virussen te verwijderen), bel dan PC Hulplijn. Hoe langer het probleem aanwezig is hoe lastiger het wordt om de pc weer schoon te krijgen. Ze hebben namelijk een direct contact met internet en updaten zichzelf. Aarzel niet!

PC Hulplijn

Go to top