Werken met Cloud-opslag

Onderwerp: 

 U kunt gebruik maken van Cloud-opslag om bestanden online op te slaan en die u gemakkelijk, op elk gewenst moment, kan terugvinden. Cloud is een soort van opslag in de lucht, er wordt gebruikt gemaakt van opslag van een derde partij. Bekende cloud systemen zijn onder andere Google Drive, OneDrive (voorheen SkyDrive) en Dropbox. Maar er bestaan nog veel meer cloud systemen die u gemakkelijk kunt terugvinden op het internet.

In the cloud opslaan

Het voordeel van cloud-opslag is dat u gemakkelijk al uw bestanden kunt opslaan in een eigen, online opslag. U bent er verzekerd van dat de bestanden niet zomaar verloren gaan. U kunt gemakkelijk vanaf verschillende computers de bestanden terugvinden, online wijzigen en eventueel verwijderen. Maar ook kunt u bepalen wie er toegang moet hebben tot uw bestanden. Zo kunnen collega's, vrienden, familie en andere personen toegang krijgen tot uw opgeslagen bestanden. Ook kunt u bestanden gemakkelijk downloaden/uploaden en delen met andere personen.

 U krijgt altijd een beperkt geheugen tot uw beschikking waarmee u aan de gang kunt gaan, hiermee heeft u genoeg ruimte voor genoeg bestanden. Als u meer ruimte wilt kunt u altijd de mogelijkheid kiezen om tegen betaling extra ruimte te nemen.

Het leuke van cloud-opslag is dat u uw bestanden terug kan halen op elke pc, maar ook op de meeste smartphones en tablets.
Zo kunt u onderweg naar uw werk, opleiding, etc. nog wijzigingen maken aan uw PowerPoint presentatie, verslag en al uw andere opgeslagen bestanden.
 

Wilt u zich aanmelden voor cloud-opslag, dan vindt u hier de linkadressen naar een paar cloud-systemen.


- Dropbox
- Google Drive
- OneDrive

Heeft u problemen bij het aanmelden of gebruiken van cloud-opslag, dan helpen wij u graag verder!

PC Hulplijn

Go to top