Data Recovery | nep beveiliging

Data Recovery is een virus die zich voordoet als een anti-malware programma. Dit programma geeft aan dat er malware gevonden is op uw computer en dat het programma deze malware kan verwijderen. Wanneer u de scan uitvoert en wanneer deze voltooid is, geeft het programma aan dat u de volledige versie moet aankopen wilt u de malware kwijtraken. De organisatie achter dit programma wilt alleen geld verdienen en dus niet om de malware te verwijderen.

U kunt dit virus krijgen op bepaalde gehackte of geïnfecteerde websites, via een advertentie of pop-up geven ze aan dat uw computer mogelijk geïnfecteerd is.

Wanneer Data Recovery zich op uw computer heeft genesteld komt u er bijna niet omheen, via allemaal meldingen willen ze uw aandacht krijgen:

  • Popup meldingen; zowel rechts onderin het scherm als tijdens het gebruik van uw internet browser
  • Internet pagina's worden geblokkeerd
  • Normale programma's kunnen worden geblokkeerd met vals waarschuwingen 
  • Ook komt het voor dat de reguliere virusscanner is uitgeschakeld 
  • Het windows netwerkcentrum kan zijn uitgeschakeld

Een afbeelding van Data Recovery zie je hieronder.

Het probleem is dat normale virusscanners vaak niet merken dat dit nep programma op uw computer is genesteld en geeft dus ook geen melding aan.

Ook bij het zoeken naar een oplossing op internet kunnen meerdere “verkeerde” bestanden gedownload worden, vaak gaat het dan om een ander programma van dezelfde organisatie!

Voor hulp bij het verwijderen van Data Recovery op uw computer kunt u bellen naar 0900-5555533. Via hulp op afstand wordt uw computer opgeschoond en wordt dit programma van uw computer verwijderd. De gemiddelde tijdsduur voor het verwijderen van deze malware is 15 – 30 minuten.

Of neem een onderhoud en support abonnement en profiteer van computerhulp en service voor een vast tarief. Klik hier voor meer informatie.

                                                            Ervaar het gemak van computerhulp op afstand

PC Hulplijn

Go to top