Blokkade computer wegens schending Nederlands recht

 

Direct Computerhulp nodig?
Bel 0900 555 55 33 (90cpm)

blokkade van computer wegens schending van het Nederlands rechtOpnieuw is er een virus ontdekt waardoor uw computer geblokkeerd kan worden. Het virus wordt actief zodra u de computer opnieuw start, en vult uw beeld met een vals bericht. Het bericht is in gebrekkig Nederlands geschreven, en eist dat u via Ukash een boete van honderd euro betaald. Wegens het gebrekkige taalgebruik is echter duidelijk dat dit geen legitieme melding is.

Andere bekende varianten zijn het BUMA STEMRA virus, het Politie Nederland Cybercriminaliteit en het KLPD virus.

Het recht van het Netherlands

De tekst met zeer veel schrijffouten luidt nu ongeveer als volgt:

"Uw computer is geblokkeerd voor het schenden van het Netherlands.
Om de computer te ontgrendelen, moet je een boete betalen, in overeenstemming met de wetten van Netherlan, equivalant aan € 100,- voor 3 dagen.
U kunt betalen boetes het gebruik van Ukash voucher van onze partners. Je moet een Ukash voucher 100 te kopen.

Hoe komt dit virus binnen:

Op 2 manieren: Via een email of een geïnfecteerde website. In een nep email wordt je gewaarschuwd dat er illegaal gedownloade muziek op de computer is aangetroffen. Het virus kan via een gehackte website binnendringen op een computer die achter loopt met updates. JAVA, FLASH en ADOBE READER moeten naar de laatste versie worden geüpdatet. Als het virus eenmaal is binnengedrongen dan is er meer werk nodig dan alleen het updaten om de computer weer schoon te krijgen.

Het KLPD virus dat via email binnenkomt zit in een bijlage of een internetlink. Als je de link in het email bericht aanklikt, dan kan er een virus worden geïnstalleerd op de computer. Dit door bovengenoemde lekken.

Ukash en Paysafe

Er wordt gesommeerd om binnen 24 uur een betaling te doen via de o.a Ukash en Paysafecard welke bij diverse tankstations en winkelketens ( HEMA ,KijkShop, Primera) kunnen worden aangeschaft. Betaling levert overigens niets op. Het virus en de melding blijven aanwezig na het opstarten van de computer en deze is nog steeds geblokkeerd.

Wat doet het virus:

Als het virus zich genesteld heeft op de computer dan zie je telkens onderstaand bericht op je bureaublad verschijnen. Windows zelf kan dan amper of niet meer worden gebruikt. Vaak lukt het nog wel om de PC in veilige modus te laten starten. Echter het kan ook zijn dat de computer na de infectie niet meer opstart en blijft hangen in het opstartproces.

Zie hier een voorbeeld van de melding die verschijnt:

Een voorbeeld van de zogenaamde schending van het Nederlands recht waarin wordt gesommeerd voor een betaling van 100 euro via Ukash

Verwijderen van dit virus "schending van het Nederlands recht"

Het verwijderen dit virus kan lastig zijn. PC Hulplijn heeft inmiddels verschillende manieren gevonden om het weer weg te krijgen, afhankelijk van de huidige situatie van de computer.
Maar tot nu toe zijn wij prima in staat het virus te verwijderen en de computer weer in orde te krijgen zonder verlies van gegevens of programma's!

Onze werkwijze

Indien de geïnfecteerde computer Windows Vista, Windows 7 of 8 bevat, dan zijn we nu bijna altijd in staat om het virus te verwijderen zonder de rescue cd. Voor Windows XP machines maken we het meest gebruik van een rescue / opstart cd waarmee we een ingang hebben om het virus te tackelen.

Mocht je dus hulp van ons in willen schakelen en je hebt een andere computer in je bezit, dan ben je sneller af als je deze cd alvast vooraf gemaakt hebt. Het maken van deze rescue cd is niet moeilijk. Klik op Hirens Rescue CD maken en volg de stappen. Als je er niet uitkomt dan sturen we je ook graag geheel kosteloos deze cd toe als dit nodig is.

Computerhulp nodig? PC Hulplijn lost het op!

Voor hulp bij het verwijderen van dit virus op je computer, kan je bellen naar 0900 555 55 33. Via hulp op afstand wordt je systeem weer opgeschoond. De gemiddelde tijdsduur voor het verwijderen van dit virus is 20 - 30 minuten. Afhankelijk van de situatie in deze.

 

 

 

Direct Computerhulp nodig?
Bel 0900 555 55 33 (90cpm)

Bel naar 0900 555 55 33 (90cpm) en u wordt direct geholpen door één van onze getrainde computer-specialisten.
Liever een vast tarief? Voor 29 euro lossen wij uw probleem op. Kies voor onze vaste prijs oplossing van 29 euro!

Met 100% Niet goed Geld terug Garantie!

PC Hulplijn

Go to top