GandCrab Ransomware

 

GandCrab is de naam van een ransomware virus die al enige maanden wordt verspreidt. De Cybercriminelen achter deze Ranswomare variant zijn zeer actief en passen het virus continu aan, waarbij ze gebruik maken van nieuwe kwetsbaarheden in Windows en MAC. GandCrab wordt wereldwijd verspreid en is in Nederland nieuwswaardig geworden omdat het aantal besmettingen de laatste weken explosief toeneemt.

GandCrab verwijderen

Hulp nodig? Bel PC Hulplijn en een Ransomware Expert helpt direct op afstand om de schade te beperken.

Direct Computerhulp nodig?
Bel 0900 555 55 33 (90cpm)

De Ransomware moet worden verwijderd van het systeem om verdere of nieuwe infectie uit te sluiten. Het virus kan zich verstoppen om later nog eens toe te slaan en zichzelf verspreiden via je interne netwerk of naar buiten. Handel dus snel en voorkom erger.

Malvertising

Malvertising is een engelse term voor malafide advertenties op websites waarbij je wordt misleid om software en updates te downloaden. Zo hebben de Grancab verspreiders MAC gebruikers misleid om een scanner te installeren en wordt ook de bekendheid van Adobe Flash player gebruikt om gebruikers te instrueren een laatste update te installeren.

GandCrab Decryptor kopen

De afkoop prijzen om de versleutelde bestanden weer te kunnen ontsleutelen varieren van 499 Euro tot 1200 Euro. Wanneer je niet binnen 2 dagen na melding betaald, zal het losgeld worden verdubbeld. De versleuteling is persoonlijk wat betekent dat het praktisch niet mogelijk is om je bestanden terug te krijgen met een andere gevonden sleutel. De enige hoop is dan gebruik maken van een recente backup of terugzetten vanuit de bestandsgeschiedenis. Ook zijn de bestanden op de diverse cloud opslag diensten zoals Onedrive en Dropbox niet veilig. Wanneer je een betaald abonnement hebt dan is het meestal goed te doen om daarvan een backup terug te plaatsen.
​

Hulp bij GandCrab Ransomware? Bel direct.

Onze Virus Experts verwijderen dagelijks Ransomware en andere infecties op zowel Windows als MAC. Er zijn er een paar mogelijkheden om de verminkte bestanden te redden, maar helaas is dat geen garantie. Wel zijn we bekend met de laatste ontwikkelingen. Bel NU.

Direct Computerhulp nodig?
Bel 0900 555 55 33 (90cpm)

PC Hulplijn

Go to top