Windows 10 in een andere taal installeren

Windows 10 Probleem? PC Hulplijn helpt!

PC Hulplijn is een allround ICT dienstverlener, gespecialiseerd in computerhulp op afstand aan particulier en MKB. Heb je Direct hulp nodig bij een Windows 10 probleem? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bel onze helpdesk en ervaar het gemak van hulp op afstand.

Direct Hulp van een Windows 10 expert. Windows Helpdesk op afstand

 

 

Installeer Windows 10 in een andere taal

Windows 10 lijkt de installatie taal te forceren naar het land waarin je je bevindt. Niet heel handig als er een andere taal van Windows wordt gebruikt dan NL. Wanneer er bijv. een Engelstalige Windows 7 of 8 op de computer of tablet wordt gebruikt, dan kan er tijdens het upgrade proces een melding verschijnen dat niet alles kan worden behouden, omdat de taal verschillend is. Optie 1 is dan grijs gemarkeerd, en alleen optie 2 en 3 zijn kiesbaar. Waardoor allerlei instellingen en programma's verloren gaan.
Om een echte upgrade te doen met, behoud van alles, is dus optie 1 nodig om door te gaan.

Het is niet moeilijk om Windows 10 in de gewenste taal te installeren. Er kan er gewoon gebruikt gemaakt worden van de update tool die Microsoft beschikbaar heeft gesteld. In plaats van direct te kiezen om de upgrade uit te voeren, kiest u voor de optie "installatie medium" maken. Via deze optie is het mogelijk om de gewenste taal te kiezen. Het is dus wel noodzakelijk om de taal aan te geven waar Windows nu op draait. Er kan via deze weg gekozen worden voor een ISO bestand, waarmee een DVD kan worden gebrand, of een USB stick van 4GB of groter. Om uw eigen computer te upgraden maakt het niet uit wat u kiest.

windows 10 upgrade media bestand maken

32 of 64 BITS besturingssysteem 

Behalve de installatie taal moeten er nog een paar voorkeuren worden aangegeven. 

Is het besturingssysteem 32 of 64 Bits? Controleer dit vooraf bij de eigenschappen van het systeem in het configuratiescherm.

systeem eigenschappen Windows

taal, editie en architectuur kiezen

Setup starten van Windows 10

Als het Windows 10 Setup programma klaar is, dan kan vanaf de DVD of USB de upgrade worden gestart. Klik hiervoor op "Setup.exe". Doorloop de stappen en u zal zien dat er nu wel gekozen kan worden voor optie 1

upgrade opties windows 10

Windows 10 helpdesk

Wilt u meer zekerheid voordat u de overstap maakt van Windows 7 of 8 naar het nieuwe besturingssysteem? Bel dan naar onze Windows 10 helpdesk en we kijken graag even mee op uw computer. We maken uw computer dan graag gereed voor de upgrade.

 

 

PC Hulplijn

Go to top