Internet Explorer 8 is beschikbaar

Onderwerp: 

Internet Explorer 8 is beschikbaarSinds 19 maart is de nieuwe officiele Internet Explorer versie 8 te downloaden. Ondanks de concurrentie is internet explorer nog steeds veruit de populairste webbrowser.

Een van de nieuwe functies in IE 8 is Accelerator. D.m.v. de rechtermuisknop te klikken kan men direct een webadres kopiëren naar een navigatiedienst, weblog of een andere website.
Ook wat snelheid betreft is IE 8 sneller geworden. Nieuwe technieken die al langer door andere browsers worden gebruikt, worden nu ook ondersteund in deze nieuwe versie. Vergeleken bij zijn voorganger IE 7 is deze 2 x zo snel bij het inladen van pagina’s.

Een andere nieuwe functie is dat men nu rechtstreeks vanuit de adresbalk kan gaan zoeken naar onderwerpen. Ook eerdere bezochte websites waarvan de naam niet meer geheel bekend is kan op deze manier worden teruggevonden.

Veiliger en Stabieler
Ook qua veiligheid en stabiliteit moet IE 8 beter zijn als zijn voorganger. D.m.v. een verbeterde beveiligings functie genaamd Smartscreen wordt de gebruiker gewaarschuwd als hij/zij op het punt staat een webisite te bezoeken wat bij Microsoft staat aangegeven als niet betrouwbaar. Smartscreen is een opvolger van de phishingfilter wat in internet explorer 7 aanwezig is.
Bij elke nieuwe pagina wordt er een apart proces gestart waardoor IE8 stabieler moet zijn. Bij een crash wordt Internet Explorer niet geheel afgesloten maar alleen de betreffende pagina. Wel is het zo dat hierdoor meer van de computer wordt gevraagd, wat de snelheid van de pc niet ten goede kan komen.

InPrivacy moet de gebruiker beter beschermen. Wanneer InPrivacy wordt ingeschakeld/geselecteerd dan bewaart de browser tijdens deze sessie geen geschiedenis, cookies of andere bestanden waarin Uw persoonlijke informatie staat. Dit is handig bij publieke computers, internetcafe’s, maar wellicht ook voor thuis.
Internet Explorer 8 is beschikbaar voor Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista en Windows Server 2008.

Meer informatie over internet explorer 8 is te vinden op de website van Microsoft.

Om internet explorer direct te downloaden klik dan hier.

PC Hulplijn

Go to top