internet explorer

Internet Explorer Foutcode c0000417

Sinds Vrijdagmiddag (20-2-2015) kampen diverse Windows gebruikers met een opstart probleem van Internet Explorer 11. Wanneer Internet Explorer wordt gestart vanaf het bureaublad, crasht deze vrijwel direct en geeft de foutcode c0000417 weer.
De veroorzaker is, voor zover nu bekend, het Antivirus programma van Norton Symantec, waarvan de laatste update van de virusdefinities ervoor zorgt dat deze browser crasht.
 

Gevaarlijk lek in browser Internet Explorer

Een nieuw kritiek lek in de nog steeds populaire Internet Explorer browser is ontdekt. Hackers kunnen vanaf een website een virus injecteren, waarna ze mogelijk zelfs volledige toegang kunnen krijgen tot de computer. Vanuit meerdere belangrijke instanties is het advies om (voorlopig) over te stappen naar een andere browser tot dat Microsoft het lek heeft gedicht. De eerste berichten van Microsoft zijn dat de oplossing nog een paar weken kan duren. Er zijn inmiddels wel andere oplossingen beschikbaar of maak gebruik van een andere browser.

Internet Explorer in het nieuws

De afgelopen week heeft de browser van Microsoft, Internet Explorer, voor opschudding gezorgd omdat er een beveiligingslek in zit. Hierdoor kunnen hackers misbruik van de situatie maken en de computer misbruiken. Dit zou voor alle versies gelden (IE 7,8,9,10). Vandaag 21-9-2012 komt er via Windows Update een fix om het lek te dichten. Daardoor vervalt wat ons betreft nu ook het advies om Internet Explorer links te laten liggen.

Internet Explorer 9 komt er aan

internet explorer 9Microsoft zal binnenkort de vernieuwde browser Internet Explorer 9 lanceren. De beta versie is inmiddels te downloaden en de eerste gepubliceerde ervaringen zijn positief. In verband met de nieuwe technieken zal Internet Explorer 9 niet geschikt zijn voor windows XP en oudere versies.

 

Internet Explorer 8 is beschikbaar

Internet Explorer 8 is beschikbaarSinds 19 maart is de nieuwe officiele Internet Explorer versie 8 te downloaden. Ondanks de concurrentie is internet explorer nog steeds veruit de populairste webbrowser.

PC Hulplijn

Go to top