Smart Fortress 2013 is een virus die zich voordoet als een anti-malware programma. Dit programma probeert u ervan te overtuigen dat u veel bedreigingen heeft op uw computer, zoals virussen en malware. Het programma wilt deze problemen verhelpen, maar u moet wel het programma aankopen voordat de problemen verholpen kunnen worden. De organisatie wilt echter alleen geld verdienen en na het aankopen zal uw pc nog steeds de meldingen aangeven.

U kunt dit virus krijgen op bepaalde gehackte of geïnfecteerde websites, via een advertentie of pop-up geven ze aan dat uw computer mogelijk geïnfecteerd is. Wanneer Smart Fortress zich op uw computer heeft genesteld komt u er bijna niet omheen, via allemaal meldingen willen ze uw aandacht krijgen:

  • Popup meldingen; zowel rechts onderin het scherm als tijdens het gebruik van uw internet browser
  • Internet pagina's worden geblokkeerd
  • Normale programma's kunnen worden geblokkeerd met vals waarschuwingen 
  • Ook komt het voor dat de reguliere virusscanner is uitgeschakeld 
  • Het windows netwerkcentrum kan zijn uitgeschakeld

Het probleem is dat normale virusscanners vaak niet merken dat dit nep programma op uw computer is genesteld en geeft dus ook geen melding aan. Ook bij het zoeken naar een oplossing op internet kunnen meerdere “verkeerde” bestanden gedownload worden, vaak gaat het dan om een ander programma van dezelfde organisatie!

Voor hulp bij het verwijderen van Smart Fortress 2013 op uw computer kunt u bellen naar 0900-5555533. Via hulp op afstand wordt uw computer opgeschoond en wordt dit programma van uw computer verwijderd. De gemiddelde tijdsduur voor het verwijderen van deze malware is 15 – 30 minuten.

Of neem een onderhoud en support abonnement en profiteer van computerhulp en service voor een vast tarief. Klik hier voor meer informatie.

PC Hulplijn

Go to top