Smart Protection is een virus die zich voordoet als een anti-malware programma. Dit programma is een bedrieglijke infectie voor uw computer, omdat het met opzet valse scanresultaten weergeeft, valse veiligheidswaarschuwingen en sommige Windows programma’s worden geblokkeerd. Om alles weer normaal te laten functioneren moet u volgens het programma wel de volledige versie kopen. Maar na het betalen wordt niks hersteld, de organisatie wilt alleen geld verdienen.

U kunt dit virus krijgen op bepaalde gehackte of geïnfecteerde websites, via een advertentie of pop-up geven ze aan dat uw computer mogelijk geïnfecteerd is. Wanneer Smart Protection zich op uw computer heeft genesteld komt u er bijna niet omheen, via allemaal meldingen willen ze uw aandacht krijgen:

  • Popup meldingen; zowel rechts onderin het scherm als tijdens het gebruik van uw internet browser
  • Internet pagina's worden geblokkeerd
  • Normale programma's kunnen worden geblokkeerd met vals waarschuwingen 
  • Ook komt het voor dat de reguliere virusscanner is uitgeschakeld 
  • Het windows netwerkcentrum kan zijn uitgeschakeld

Een afbeelding van Smart Protection zie je hieronder.

Het probleem is dat normale virusscanners vaak niet merken dat dit nep programma op uw computer is genesteld en geeft dus ook geen melding aan.

Ook bij het zoeken naar een oplossing op internet kunnen meerdere “verkeerde” bestanden gedownload worden, vaak gaat het dan om een ander programma van dezelfde organisatie!

Voor hulp bij het verwijderen van Smart Protection op uw computer kunt u bellen naar 0900-5555533. Via hulp op afstand wordt uw computer opgeschoond en wordt dit programma van uw computer verwijderd. De gemiddelde tijdsduur voor het verwijderen van deze malware is 15 – 30 minuten.

Of neem een onderhoud en support abonnement en profiteer van computerhulp en service voor een vast tarief. Klik hier voor meer informatie.

PC Hulplijn

Go to top