Federale Dienst voor computerbeveiliging | Internetcriminaliteit politie

de Federale Dienst voor computerbeveiliging blokkeert de computerEen nieuw politie virus, dit keer uit naam van "Federale Dienst voor computerbeveiliging", is gelanceerd die de computer blokkeert en een boete betaling eist van 100 euro. Deze boete dient binnen 48 uur betaald te worden via Ukash of Paysafecard, waarna de pc weer ontgrendeld wordt.

Dit virus is van het type Ransomware waarbij het dezelfde makers zijn als van de andere bekende varianten die in de afgelopen maanden verschenen zijn: Het BUMA STEMRA virus, het Politie Nederland Cybercriminaliteit, het KLPD virus en het Blokkade wegens schending Nederlands recht.

Federale Dienst voor computerbeveiliging | Internetcriminaliteit

Zie hier een voorbeeld van de melding die verschijnt:

Uw computer is geblokkeerd

Ukash en Paysafe

Er wordt gesommeerd om binnen 48 uur een betaling te doen via de o.a Ukash en Paysafecard welke bij diverse tankstations en winkelketens ( HEMA ,KijkShop, Primera) kunnen worden aangeschaft. Betaling levert overigens niets op. Het virus en de melding blijven aanwezig na het opstarten van de computer en deze is nog steeds geblokkeerd.

Wat doet het virus:

Als het virus zich genesteld heeft op de computer dan zie je telkens onderstaand bericht op je bureaublad verschijnen. Windows zelf kan dan amper of niet meer worden gebruikt. Wellicht lukt het nog wel om de PC in veilige modus te laten starten. Echter het kan ook zijn dat de computer na de infectie niet meer opstart en blijft hangen in het opstartproces.

Verwijderen van dit Politie virus

Het verwijderen dit virus kan lastig zijn. PC Hulplijn heeft inmiddels verschillende manieren gevonden om het weer weg te krijgen, afhankelijk van de huidige situatie van de computer. Maar tot nu toe zijn wij prima in staat het virus te verwijderen en de computer weer in orde te krijgen zonder verlies van gegevens of programma's!

Computerhulp Nodig? PC Hulplijn lost het op!

Indien de geïnfecteerde computer Windows Vista,  Windows 7 of 8 bevat dan zijn we nu bijna altijd in staat om het virus te verwijderen zonder de rescue cd.

Voor Windows XP machines maken we het meest gebruik van een rescue / opstart cd waarmee we een ingang hebben om het virus te tackelen.

Mocht je dus hulp van ons in willen schakelen en je hebt een andere computer in je bezit, dan ben je sneller af als je deze cd alvast vooraf gemaakt hebt. Het maken van deze rescue cd is niet moeilijk. Klik op Hirens Rescue CD maken en volg de stappen. Als je er niet uitkomt dan sturen we je ook graag geheel kosteloos deze cd toe als dit nodig is.

Voor hulp bij het verwijderen van dit virus op je computer, kan je bellen naar 0900 555 55 33. Via hulp op afstand wordt je systeem weer opgeschoond. De gemiddelde tijdsduur voor het verwijderen van dit virus is 30 minuten.

PC Hulplijn

Go to top