trojan

Obama spam mail met malware in de omloop

obama spam mail met virus gesignaleerd Het kon niet uitblijven, de eerste obama spam mails zijn gesignaleerd. In dit engelstalig bericht, wat afkomstig lijkt te zijn van [news@president.com], wordt een speech van Obama himself gesuggereerd. Als je op de link klikt kom je op een website uit waar een plugin van flash nodig is. Deze nep-plugin is werkelijkheid een virus wat voor flinke privacy problemen zorgt. Het steelt o.a. wachtwoorden.

Rabobank Telebankieren-extra wordt door virusscanner gezien als trojan

Gebruikers van Rabo Telebankieren-extra zullen problemen ondervinden als ze op hun systeem AVG anti-virus of NOD32 hebben draaien. De laatste updates, welke automatisch plaatsvinden, zorgen er voor dat programma onderdelen van Rabo Telebankieren-extra worden gezien als een bedreiging. Deze zogenaamde trojans worden in quarantaine gezet of direct verwijderd, waarna telebankieren niet meer gebruikt kan worden. Wat te doen?

Wenskaartjes via email nieuwe vorm van SPAM verspreiding

Spam verspreiders sturen op grote schaal wenskaartmailtjes die ontvangers naar een kwaadaardige website leiden alwaar op slinkse wijze de pc wordt geïnfecteerd. De bewuste emails komen tot nog toe allemaal binnen met hetzelfde onderwerp: [color=#F00]You've received a postcard from a familly member! De link in de mail leidt naar een website, waarna wordt gevraagd een installatie te voltooien, In werkelijkheid wordt er een trojan virus geinstalleerd.

Skype-gebruikers doelwit van Trojaans Paard

Voor de 2e keer in korte tijd zijn Skype-gebruikers het doelwit van een trojaans paard. De mensen die gebruik maken van deze internet telefonie dienst dienen te letten op een bericht met daarin 'Check up this', welke met een internetlink wordt doorgestuurd.

ABN-AMRO klanten geteisterd door Phishing-mails

In de week van 19 maart jl. zijn er diverse mails verspreid welke zogenaamd afkomstig zijn van support@abnamro. In deze mails wordt verzocht een update uit te voeren om de veiligheid van internetbankieren te waarborgen. Ook wordt er gevraagd de bijlage te installeren; wat een trojan virus is.

PC Hulplijn

Go to top